Sommarjobb 16 år

Lästid: 1 min

Malin Steigert
Malin Steigert
Malin Steigert Malin Steigert
Malin jobbar som Customer Success Manager och är utbildad civilekonom med inriktning Service Management. I rollen ingår arbete med kundrelationer, försäljning, projektledning och produktutveckling.
Publicerad 29 Feb 2024

Idag är det väldigt värdefullt att faktiskt ha börjat jobba från tidig ålder. Du kanske vill jobba för att tjäna extra pengar och bygga din erfarenhetsbas? Dock är det hård konkurrens om sommarjobben och du behöver vara ute i god tid med ansökan. Börja med att skriva ett ordentligt CV och personligt brev och åk ut bland företag och presentera dig.

Sommarjobb lön 16 år

Vilken lön du får på ditt sommarjobb är olika från arbetsplats till arbetsplat och vilken typ av anställning du har. En riktlinje för vad en 16-åring tjänar på sitt sommarjobb är cirka 80-90 kronor i timmen.

CV för sommarjobb

Du bör ha ett ordentligt skrivet CV som du kan skicka i din ansökan. Detta för att rekryteraren ska få en tydligare bild av vem du är och vad du har för tidigare erfarenheter. Du skapar även en proffsigare bild av dig själv. Läs mer om CV för bland annat sommarjobb här.

Sommarjobb

Sök bland de senaste lediga sommarjobben och få jobbförslag när det dyker upp något som passar dig.