Installera Ledigajobb.se för snabb åtkomst! Vill du snabbt hitta tillbaka till Ledigajobb.se?
Du är offline.
Försök igen.
Bagerichef
Skicka ansökan 30 dagar kvar
Ledare Bagerichef
30 dagar kvar

Arbetsbeskrivning

Bagerichef ansvarar för att leda och utveckla Bröd & Salts bageriproduktion med fokus på kvalitet, produktutveckling och effektiv drift. Rollen äger alla frågor som rör bageriet – från daglig produktion och kvalitetssäkring till utveckling av nya produkter. Bagerichef skapar förutsättningar för ett välmående team och säkerställer att bageriets produkter håller högsta standard.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Drift och produktion

• Leda och samordna bageriets dagliga produktion i skiftverksamhet

• Säkerställa rätt bemanning, kompetens och produktionstakt för bagerilinjen

• Följa upp KPI:er för bageriproduktion, kvalitet och svinn

• Identifiera och åtgärda flaskhalsar i produktionsflöde och utrustning

• Delta i dagliga produktionsmöten och rapportera till produktionschef/platschef



Kvalitet och livsmedelssäkerhet

• Äga och driva kvalitetsfrågor för alla bageriprodukter (bröd, kakor, bullar mm)

• Säkerställa att produktionen följer Bröd & Salts egenkontroll och GFSI-relaterade rutiner

• Ansvara för temperaturkontroller, rengöring, allergenhantering och batchmärkning inom bageriet

• Följa upp avvikelser, initiera korrigerande åtgärder och bidra till ständig förbättring

• Samverka med produktionschef och extern kvalitetsansvarig i tillsyns- och kundfrågor



Produktutveckling

• Driva utveckling av nya bageriprodukter i nära samarbete med ledning

• Testa och implementera nya recept, tekniker och produktionsmetoder

• Säkerställa att nya produkter uppfyller kvalitetskrav och är produktionseffektiva

• Bevaka trender och utveckling inom bageri- och konditoriområdet



Ledarskap och personal

• Leda skiftledare, bagare och konditorer med tydlig kommunikation och uppföljning

• Skapa delaktighet, ansvarstagande och trivsel i bageristeamet

• Säkerställa att alla medarbetare har nödvändig utbildning inom hygien, säkerhet och rutiner

• Hantera bemanningsfrågor, schemaplanering och introduktion av ny personal

• Bygga ett starkt team med fokus på kompetens och hantverkskunnande



Personliga egenskaper

• Hantverksskicklig med starkt engagemang för produktkvalitet

• Tydlig och engagerande ledare som skapar teamkänsla

• Initiativrik och drivande inom produktutveckling

• Strukturerad med god förmåga att både leda och delta i produktion

• Kommunikativ och trygg i kontakt med både personal och ledning

• Lösningsorienterad med praktisk inställning



Erfarenhet och kompetenskrav

• Minst 5 års erfarenhet från bageri- och/eller konditoriverksamhet

• Meriterande med bageri- eller konditoriutbildning

• Erfarenhet av ledande roll inom livsmedelsproduktion

• Grundläggande förståelse för HACCP, hygien, livsmedelssäkerhet och GFSI-standarder

• God IT-vana (Excel, produktionssystem)

• Flytande svenska i tal och skrift

• Erfarenhet av produktutveckling och receptarbete är meriterande


Intervjuer sker löpande.

Mer info

Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Uppdragsform Vanlig anställning
Publicerad 2025-12-04
Antal platser 1