Sommarjobb ålder

Lästid: 1 min

Malin Steigert
Malin Steigert
Malin Steigert Malin Steigert
Malin jobbar som Customer Success Manager och är utbildad civilekonom med inriktning Service Management. I rollen ingår arbete med kundrelationer, försäljning, projektledning och produktutveckling.
Publicerad 29 Feb 2024

När du ska börja sommarjobba finns det mängder med avtal, regler och rättigheter som gäller. Bland annat spelar det stor roll vilken ålder du har. Skillnaderna är stora och du bör veta hur en arbetsvecka bör se ut. Här kan du läsa om sommarjobb om du är 13 år, 14 år, 15 år, 16 år, 17 år, eller 18 år.

Ålder sommarjobb – spelar det någon roll?

När det kommer till ålder för sommarjobb är det en väldigt viktig punkt. Detta då det är regler och rättigheter för sommarjobbare i vissa åldrar. Det är bland annat för hur många timmar du får jobba, hur länge du har rätt till rast, hur många timmar mellan skiften du måste ha etcetera.

Sök sommarjobb med rätt villkor

Är du sugen på att söka ett sommarjobb kan du via oss söka lediga sommarjobb runt om hela Sverige. Leta yrke, läs på om vilka rättigheter du har har och se till att även ta reda på om företaget har kollektivavtal.

Lediga sommarjobb

Här hittar du de senaste sommarjobben. Skapa en profil så hjälper vi dig med personliga jobbförslag. Spara dina favoriter och sätt bevakningar på intressanta tjänster eller företag så missar du inte när jobben publiceras.