Sommarjobb 18 år

Lästid: 1 min

Malin Steigert
Malin Steigert
Malin Steigert Malin Steigert
Malin jobbar som Customer Success Manager och är utbildad civilekonom med inriktning Service Management. I rollen ingår arbete med kundrelationer, försäljning, projektledning och produktutveckling.
Publicerad 29 Feb 2024

Genom att jobba under din gymnasietid får du värdefull inblick i arbetslivet. Arbetet kommer ge dig kunskaper och erfarenheter som kommer komma till nytta i framtida skeden. Både i arbetslivet och i privatlivet. Det är även en merit för många rekryterare att du sedan tidigare har arbetat. Detta genom ansvarstagande och intresse för att arbeta.

Sommarjobb 18 år – lön

Vad du får i lön på ditt sommarjobb varierar beroende på bransch och tidigare kunskaper. Har du jobbat med samma uppgifter tidigare kan detta vara meriterande. Lön för sommarjobb vid 18 års ålder ligger i snitt på 107 kronor i timman.

Sommarjobb utan utbildning

Vanliga sommarjobb du kan ha utan utbildning är: restaurangbiträde, butiksbiträde, butikssäljare, enklare säljjobb, servitör/servis, personlig assistent och vikarie inom barnomsorg.

Sommarjobb

På jakt efter ett jobb? Sök bland alla de senaste lediga sommarjobben. Om du skapar en profil får du också personliga jobbförslag. Testa nu!