Personligt brev Projektledare

Här kan du som projektledare få hjälp med ditt personliga brev:

  • Personligt brev-mallar för projektledare
  • Exempel, personligt brev-tips och lediga jobb

Personligt brev-mallar för projektledare – Gratis!

Vad ska ett personligt brev innehålla som projektledare?

Här delar vi med oss av våra bästa tips till dig som projektledare som ska skriva personligt brev.

Lägg mycket tid på inledningen

Inledningen är kanske det viktigaste i ditt personliga brev, då rekryteraren avsätter ungefär 6 sekunder per ansökan i en rekryteringsprocess. Därför gäller det att du har en riktigt vass inledning som verkligen tilltalar rekryteraren. Fundera på hur du kan skriva en stark inledning, kanske kan du lyfta fram något du är speciellt bra på?

Strukturerad och noggrann

Som projektledare är det viktigt att vara strukturerad och kunna hålla koll på flera uppgifter samtidigt. Du är den som ska hålla koll på att projektet (eller flera projekt) fungerar på bästa sätt och att alla inblandade i projektet har full kontroll på sina uppgifter och vad de ska göra. Berätta om hur du håller ett strukturerat arbetssätt och visa det gärna med exempel.

Framhäv dina erfarenheter

Berätta om dina arbetslivserfarenheter och se till att betona dem i det personliga brevet. Tänk på att beskriva med exempel som visar vad du har lärt dig under dina år inom yrket eller hur du kan ha nytta av dem som projektledare på just det här företaget.

Korrläs noggrant!

Det är extremt viktigt att du korrläser ditt personliga brev (och ditt CV) noggrant innan du skickar iväg din ansökan. Det finns inget som är så oprofessionellt som en ansökan full med stavfel. Känner du dig osäker bör du be en vän eller familjemedlem om hjälp med att läsa igenom brevet.