Installera Ledigajobb.se för snabb åtkomst! Vill du snabbt hitta tillbaka till Ledigajobb.se?
Du är offline.
Försök igen.

OBS! Sista ansökningsdag har passerat för denna annons. Du kan fortfarande läsa om den, men det går inte längra att ansöka.

Produktionschef (Bageri och centralkök)
Ledare Produktionschef
Utgått

Arbetsbeskrivning


Produktionschefen ansvarar för att planera, leda och följa upp produktionen i Bröd & Salts centralkök och bageri. Rollen säkerställer att rätt bemanning, produktionstakt och kvalitet uppnås enligt plan, med särskilt fokus på livsmedelssäkerhet, effektivitet och arbetsmiljö. Tjänsten är en nyckelroll i att skapa struktur, förutsägbarhet och förbättrad resurseffektivitet i verksamheten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Produktionsstyrning

Planera och fördela produktion utifrån orderflöde och prognoser.

Säkerställa rätt bemanning och kompetens per linje och produktkategori.

Leda det dagliga produktionsmötet och följa upp KPI:er för produktion, svinn och rengöring.

Identifiera flaskhalsar och initiera förbättringar i flöde och utrustning.


Kvalitet och livsmedelssäkerhet

Säkerställa att produktionen följer Bröd & Salts egenkontroll och GFSI-relaterade rutiner (bolaget är inte certifierat, men implementerar rutiner i enlighet med FSSC22000/BRCGS).

Ansvara för att temperaturkontroller, rengöring, allergenhantering och batchmärkning genomförs korrekt.

Följa upp avvikelser, initiera korrigerande åtgärder och bidra till ständig förbättring.

Samverka med platschef och extern kvalitetsansvarig i tillsyns- och kundfrågor.


Ledarskap och personal

Leda skiftledare och produktionspersonal med tydlig kommunikation och uppföljning.

Skapa delaktighet, ansvarstagande och trivsel i teamet.

Säkerställa att alla medarbetare har nödvändig utbildning inom hygien, säkerhet och rutiner.

Planera semester, introduktion av ny personal och schemaförändringar.


Planering och rapportering

Arbeta datadrivet med produktionsuppföljning via framtagning och efterlevnadsuppföljning av KPI:er (produktivitet, utnyttjandegrad, svinn, rengöringstid).

Delta i budgetarbete och underlag för investeringsbeslut.

Föreslå förbättringar inom teknik, utrustning och arbetsmiljö.

Samarbeta nära platschef.


Personliga egenskaper

Strukturerad och analytisk, med god förmåga att planera och följa upp.

Tydlig och coachande ledare som skapar engagemang.

Lösningsorienterad och praktiskt lagd – gillar att vara ute i produktionen.

Kommunikativ, lyhörd och trygg i kontakt med både personal och ledning.


Erfarenhet och kompetenskrav

Erfarenhet av livsmedelsproduktion, gärna från bageri, kök eller färdigmatsindustri.

Minst tre års erfarenhet i ledande roll inom produktion eller planering.

Grundläggande förståelse för HACCP, hygien, livsmedelssäkerhet och GFSI-standarder (FSSC 22000, BRCGS eller liknande).

God IT-vana (Excel, produktionssystem, planeringsverktyg).

Flytande svenska i tal och skrift samt engelska på arbetsnivå.

Meriterande med erfarenhet av schemaplanering, lean, 5S eller förbättringsarbete.


Intervjuer sker löpande.

Mer info

Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Uppdragsform Vanlig anställning
Publicerad 2025-11-14
Antal platser 1
Hemsida Länk

Liknande jobb

Bostadsförvaltare Fastighetsförvaltare
20 nov
Snickare Arbetsledare Projektledare Platsansvarig Produktionsledare Byggprojektledare
26 nov
Platschef Gruppchef Områdeschef Servicechef Sektionschef Verkstadschef Avdelningschef
26 nov