Personligt brev undersköterska

För dig som söker personligt brev som undersköterska erbjuder vi:

  • Personligt brev-mallar för dig som undersköterska
  • Exempel, tips och lediga jobb

Personligt brev-mallar & exempel för undersköterska

Vad ska man ha med i ett personligt brev som undersköterska?

Är du utbildad undersköterska är du väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden, då vården skriker efter personal. Dock är din ansökan fortfarande viktig och det gäller att lyfta fram rätt saker om sig själv. Här har vi några tips om vad som bör finnas med i ett personligt brev för undersköterska:

Berätta om din erfarenhet i vården

Har du jobbat inom vården tidigare ska du definitivt berätta om detta i ditt personliga brev. Berätta gärna med exempel som förklarar vad för erfarenheter du har lärt dig för att bli en riktigt bra undersköterska.

Fokus på patienten

Patienterna är en av de viktigaste delarna i jobbet som undersköterska och det kan vara bra att lyfta fram att du alltid tar patienterna i första hand, oavsett vad. Berätta gärna med exempel som lyfter fram dina bästa sidor för rekryteraren.

Relevant utbildning

Tidigt i ansökan bör du också berätta om din utbildning. Oavsett om du läste omvårdnadsprogrammet i skolan eller läst vidare till undersköterska på universitet bör du lyfta fram detta – all erfarenhet inom vården eller relevanta uppdrag är meriterande!

Vilja att utvecklas

Berätta gärna om din utvecklingspotential i ditt personliga brev. Du kan exempelvis lyfta fram att du har ambitioner och vill utvecklas genom internutbildningar eller andra relevanta utbildningar som stärker dina kunskaper.