Personligt brev sjuksköterska – Exempel & mallar

Lästid: 1 min

Astrid Lilja
Astrid Lilja
Astrid Lilja Astrid Lilja
Astrid är Sr. SEO Copywriter på Noor Digital och har flera års erfarenhet inom SEO och content marketing. Hon har en kandidatexamen i språkvetenskap med inriktning på digital kommunikation och har alltid haft ett stort hjärta för språk och att skriva olika typer av texter.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Mallar anpassade till sjuksköterska

Hur ska man skriva ett bra personligt brev som sjuksköterska?

För dig som är utbildad sjuksköterska eller distriktssköterska vet du såklart att du är enormt eftertraktad. Däremot är din ansökan viktig, och därmed också ditt personliga brev. Nedan har du tips och exempel på vad som bör finnas med i ett personligt brev som sjuksköterska:

Patienten i fokus

En av de viktigaste delarna när man jobbar inom vård och omsorg är självklart patienterna. Därför är det såklart viktigt att poängtera att du ALLTID sätter patienterna i centrum, oavsett vad.

Utvecklingspotential

Många sjukhus och hemsjukvårdsavdelningar värdesätter att du som undersköterska / sjuksköterska / distriktssköterska eller liknande, har ambitioner att utvecklas och är villig att gå internutbildningar för att öka dina kunskaper. Belys detta i ditt personliga brev så kommer du sticka ut!

Samarbete / kommunikation

Att ha ett bra samarbete och tydlig kommunikation när man har många patienter i omlopp är kanske en självklarhet för många, men det är inte det. Tro oss! Det blir allt viktigare i den digitala och snabba världen och därför kommer detta värdesättas hos anställda.