Personligt brev marknadsförare – Exempel & mallar

Lästid: 1 min

Malin Steigert
Malin Steigert
Malin Steigert Malin Steigert
Malin jobbar som Customer Success Manager och är utbildad civilekonom med inriktning Service Management. I rollen ingår arbete med kundrelationer, försäljning, projektledning och produktutveckling.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Mallar anpassade till Marknadsförare

Hur ska man skriva ett bra personligt brev som marknadsförare?

I ditt personliga brev som marknadsförare bör du framhäva struktur och erfarenhet av dina tidigare yrken eller studier, samt förmågan att ta egna initiativ. Här har vi sammanfattat detta i punktform:

Organiserad – ordning och reda!

Många företag behöver en eller flera personer som organiserar och håller ordning på de olika marknadsaktiviteterna och hur företaget ska marknadsföra sig.

Initiativtagande

Att jobba självständigt och ta egna initiativ är såklart viktigt för en marknadsförare och något du bör få med i ditt personliga brev. Kan du ge exempel från tidigare jobb är det såklart det bästa.

Tydlig kommunikation

Som marknadsförare kommer du troligtvis ha mycket kontakt med både leverantörer, kunder och kollegor - mer eller mindre alla som har något att tillföra till bolaget. Därför är det viktigt att man är en naturlig projektledare som är extremt tydlig i sin kommunikation.