Personligt brev kommunikatör

Lästid: 2 min

Malin Steigert
Malin Steigert
Malin Steigert Malin Steigert
Malin jobbar som Customer Success Manager och är utbildad civilekonom med inriktning Service Management. I rollen ingår arbete med kundrelationer, försäljning, projektledning och produktutveckling.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Personligt brev-mallar för kommunikatör

Vad ska man ha med i ett personligt brev som kommunikatör?

Söker du jobb som kommunikatör bör du i ditt personliga brev lyfta fram din utbildning, erfarenhet och kommunikativa förmåga. Här kan du läsa mer om våra främsta tips i ett personligt brev för kommunikatör:

Kommunikativ förmåga

Är du en kreativ person som anser dig själv vara bra på att kommunicera? Då ska detta definitivt med i ditt personliga brev, eftersom detta är bra egenskaper för en kommunikatör. Beskriv gärna med exempel som stärker din kommunikativa förmåga.

Berätta om din erfarenhet som kommunikatör

På ett tydligt sätt bör du lyfta fram och berätta om dina erfarenheter som kommunikatör, och hur du kan ta med dig dessa in i ditt nästa jobb som kommunikatör. Använd gärna exempel för att beskriva dina erfarenheter.

Utbildning och meriterande kurser

Att jobba som kommunikatör kräver ofta utbildning, så därför bör du berätta lite om din utbildning och eventuella meriterande kurser som kan vara relevanta för jobbet. Tänk på att också hänvisa till ditt CV för mer information.

Organiserad och initiativtagande

Skulle du beskriva dig själv som organiserad och initiativtagande eller självgående bör du få med detta i ditt personliga brev, eftersom det är egenskaper som många rekryterare söker i en kommunikatör.