Personligt brev Kock

Lästid: 2 min

Erla Andersson
Erla Andersson
Erla Andersson Erla Andersson
Erla jobbar som Content Team Coach och arbetar löpande med SEO, coachning och teamutveckling. Hon har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap, men har även studerat retorik och företagsekonomi på GU. Tidigare i karriären har hon varit i resebranschen och restaurangchef inom fast food.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Ladda ner personligt brev-mallar för dig som kock

Hur skriver man ett bra personligt brev som kock?

Här är 4 tips anpassade för dig som ska skriva personligt brev som kock.

Läs på om tjänsten

Förbered dig väl och gör noggrann research innan du börjar skriva ditt personliga brev. Rekryteraren kommer märka om du gjort din research eller om du gör massutskick till flera tjänster samtidigt.

Stresstålig

Som kock är det viktigt att vara stresstålig och att alltid kunna leverera trots en hög stressnivå. Därför är det viktigt att du får fram detta i ditt personliga brev när du söker jobb som kock.

God samarbetsförmåga

Att kunna samarbeta är viktigt när du jobbar på restaurang, då det ofta är ett helt "team" som arbetar tillsammans i köket. Är du bra på att samarbeta bör du berätta om din goda samarbetsförmåga i ditt personliga brev.

Förklara med exempel

Satsa på att alltid beskriva dina egenskaper och kunskaper med exempel. Försök att förklara på vilket sätt du är bra på att samarbeta eller vad som fick dig att lära dig hantera stressiga situationer, snarare än att bara rada upp flera av dina egenskaper i en lång lista.