Personligt brev jurist

Lästid: 2 min

Astrid Lilja
Astrid Lilja
Astrid Lilja Astrid Lilja
Astrid är Sr. SEO Copywriter på Noor Digital och har flera års erfarenhet inom SEO och content marketing. Hon har en kandidatexamen i språkvetenskap med inriktning på digital kommunikation och har alltid haft ett stort hjärta för språk och att skriva olika typer av texter.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Personligt brev-mallar för jurister – helt gratis

Vad ska man ha med i ett personligt brev som jurist?

Här har vi samlat våra bästa tips till personligt brev för jurist, exempel på vad som bör finnas med i din ansökan och mycket mer!

Erfarenhet så tidigt som möjligt

Inled ditt personliga brev med att berätta om dina relevanta erfarenheter så tidigt som möjligt i inledningen. Har du tidigare erfarenhet av liknande jobb vill rekryteraren veta det direkt! Tänk också på att referera till ditt CV för mer specifik information.

Lyft fram din utbildning

I inledningen bör du även nämna din utbildning. Du behöver inte gå alltför djupt in på den då det mesta bör stå med i ditt CV, men du kan nämna den lite kort – kanske var det något konkret du lärde dig under utbildningen som du kan ha nytta av i arbetet som jurist?

Skriv ett unikt personligt brev för varje tjänst

När du ska söka jobb är det extremt viktigt att undvika massutskick. Ditt personliga brev kan såklart ha en och samma stomme, men du bör anpassa innehållet efter den specifika tjänst du söker. Läs på om företaget, kolla igenom jobbannonsen noggrant och försök att skriva på ett sätt som tilltalar rekryteraren!

Meriterande kurser eller något som utmärker dig

Fundera på vad som utmärker just dig och varför du är den rätta kandidaten för det här jobbet. Har du läst några meriterande kurser eller kanske har du någon annan egenskap som gör dig unik? Då ska du definitivt ta med detta i ditt personliga brev!