Personligt brev Ekonom

Här kan du som ekonom få hjälp med ditt personliga brev:

  • Personligt brev-mallar för ekonomer
  • Exempel, personligt brev-tips och lediga tjänster

Personligt brev-mallar för en ekonom – Ladda ner gratis!

Vad ska ett personligt brev innehålla som ekonom?

Här har vi tagit fram våra främsta tips till dig som är ekonom och ska skriva ett personligt brev.

Skriv en stark inledning

För att fånga rekryterarens intresse är det viktigt att du skriver en stark inledning som på något sätt berör rekryteraren. Det kan exempelvis vara genom att berätta om vad det var som fick dig att vilja söka den här tjänsten eller varför du fastnade för just det här företaget.

Framhäv dina erfarenheter så tidigt som möjligt

Strax efter inledningen bör du så tidigt som möjligt framhäva dina tidigare arbetslivserfarenheter som du kan ha nytta av i den här tjänsten. Tänk på att beskriva dina erfarenheter med exempel som visar vad du har lärt dig och/eller vad du kan ta med dig in i den här tjänsten.

Har du några specialkunskaper?

Fundera på om du har några specialkunskaper eller udda kompetenser som utmärker dig i jobbet som ekonom. Kanske är det något du uppnått eller en expertkunskap som du besitter. Tänk på att endast lyfta fram kunskaper som du kan dra nytta av på just den här tjänsten – annars är det oftast inte relevant att ta med.

Skriv alltid unika ansökningar

När du söker jobb är det väldigt viktigt att du lägger ner tid på din ansökan och anpassar den efter varje enskild tjänst. På så sätt kan du verkligen få ett försprång från övriga sökanden.