Personligt brev butik & butikssäljare

För dig som söker jobb inom butik eller som butikssäljare kan vi erbjuda:

  • Personligt brev-mallar för butik & butikssäljare
  • Exempel och skrivtips

Mallar anpassade till butik & butikssäljare

Vad finns med i ett bra personligt brev till butik?

Här delar vi med oss av våra fyra främsta tips på vad som bör finnas i en jobbansökan med ett bra personligt brev till butik eller som butikssäljare.

Erfarenheter av liknande tjänster

Berätta vad du har arbetat med tidigare och vad du har lärt dig där som du kan ta med dig in i jobbet som butikssäljare. Men kom ihåg att bara lyfta fram sådant som kan vara relevant för just det här jobbet!

Social och utåtriktad

Om du skulle beskriva dig själv som utåtriktad och social är detta absolut något du ska ha med i ditt personliga brev. Att jobba i butik kräver oftast att man är social och vågar ta kontakt med kunder, vilket också är något rekryteraren kommer kolla efter i din ansökan.

Utbildning eller kurs

Har du gått någon utbildning eller kanske läst någon/några kurser som du kan ha nytta av i butiksjobbet? Nämn då dessa i ditt personliga brev!

Ansvarstagande

Fundera på hur du kan visa för arbetsgivaren att du är en person som alltid tar ansvar. Har du något exempel du kan lyfta fram som visar hur bra du är på att ta ansvar? Har du inte haft andra jobb tidigare kanske du är van vid att passa småsyskon eller kan berätta om andra saker som lärt dig bli ansvarstagande.