Kreativ Köksmästare till Tysta Mari & Melanders Östermalmshallen
Skicka ansökan 30 dagar kvar
Köksmästare
30 dagar kvar

Arbetsbeskrivning

Kort info om oss:

Ända sedan den första Melanders-butiken öppnade 1961 i Östermalms Saluhall har vår främsta drivkraft varit att erbjuda de absolut finaste råvaror naturen kan uppbringa.

Kanske blir man lite mer passionerad när man jobbar inom en bransch som är utelämnad till väder, vind och modernaturs nycker. De flesta av våra erfarna och dedikerade medarbetare har koll på alltifrån hur man kokar en skaldjursfond från grunden till hur man filear en plattfisk och väljer vin till rådjurssadeln. Och de delar mer än gärna med sig av den kunskapen. Med över ett halvt sekels tradition i ryggen törs vi påstå att vi vet vad vi pratar om.

Vår långvariga kärleksrelation till råvaror av yppersta kvalitet – oavsett om det handlar om kött, fisk, ostar eller frukt och grönt – genomsyrar förstås även våra restaurangkoncept. Våra olika restauranger skiljer sig åt sinsemellan, men grundprincipen är alltid densamma: bra kockar och bra råvaror. Svårare än så är det inte.

Det som en gång i tiden började med två passionerade bröder och en liten fiskdisk i Östermalmshallen har idag vuxit till ett delikatess imperium med restauranger och butiker över hela Stockholm.

Som köksmästare på Melanders Östermalmshallen och Tysta Mari arbetar du delvis i ett öppet kök med direkt gästkontakt. Du är delaktig i att utveckla matkonceptet och skriva menyer för både Bakfickan för Melanders samt Tysta Mari.

I din roll är du ansvarig för den dagliga driften i köket, planerar och organiserar arbetsflödet genom effektiv schemaläggning och har resultatansvaret för avdelningen genom kalkylering och kontroll på råvarukostnad för att leverera enligt uppsatta mål.

I rollen som Köksmästare ingår även:

  • Inköp och fakturahantering
  • Kontakt med leverantörer,
  • Gästnöjdhet och uppföljning
  • Utveckla och skapa menyer
  • Hygienrutiner och livsmedelshantering.
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete

Vi söker dig som:

  • Är en passionerad inspiratör kring mat och matkvalitet.
  • Du förstår vikten av gästfeedback och vill hela tiden utveckla köket med dina medarbetare för att hålla hög gästnöjdhet.
  • Är en fantastisk ledare och god lagspelare.
  • Goda kunskaper i köksekonomi.
  • Goda kunskaper inom effektiv schemaläggning.
  • Du är prestigelös och visar stor förståelse för att vi hjälps åt över alla restaurangens avdelningar.
  • Är kvalitetsmedveten och innovativ.

Minst 2 års yrkeserfarenhet av en liknande roll


Vi erbjuder dig:

  • ett stimulerande och utvecklande jobb
  • varierade arbetstider
  • en anställning i en av Sveriges största restaurangkoncerner
  • utvecklings- och karriärmöjligheter inom koncernen
  • friskvårdsbidrag
  • internutbildningar
  • arbetar enligt kollektivavtal

Mer info

Anställningsform Vanlig anställning
Publicerad 2025-01-08
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Antal platser 1
Varaktighet Tillsvidare
Hemsida Länk