Arbetsbeskrivning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM-hem Hessleby som ligger i vacker skogsmiljö strax utanför Mariannelund tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk . Vi har särskild kompetens för att ta emot klienter med psykisk ohälsa eller ett utåtagerande beteende. Vi har i uppdrag att bedriva vård för klienter med särskilda vårdbehov..
Arbetsbeskrivning
Kökets uppgift är att laga lunch och middag till institutionens fyra avdelningar, där totalt 34 klienter bor.
Måltider och kost är en viktig del i vårt uppdrag. Kökspersonalens uppgifter är att planera, förbereda och tillaga näringsrika och goda måltider. Vår ambition är att så mycket mat som möjligt tillagas från grunden. Hos oss bor klienter som förutom behov av specialkost, ofta har behov av specifika anpassningar av menyn.
Som kock jobbar du i team med övrig kökspersonal och du är operativ i arbetet. Du behöver trivas med att laga mat i storkök och samtidigt se kök och matsal som en helhet. Då klienterna bor på institutionen, en kortare eller längre period, är det av vikt att maten har en känsla av hemmalagad och att högtider uppmärksammas så att det skapas en hemtrevlig måltidsmiljö för klienterna.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt
Kvalifikationer
Du ska ha:
• utbildning inom restaurang och storkök
• goda kunskaper gällande hygienföreskrifter och egenkontroll
• god förmåga att uttala dig i tal och skrift på svenska, samt god datavana
• B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet av matlagning till ungdomar med specialbehov gällande kost samt har förståelse för hur olika funktionsvariationer påverkar klienternas behov kring måltider.
Utifrån personliga egenskaper ser vi att du är engagerad, kommunikativ, serviceinriktad och initiativrik. Du ska driva arbetet i köket efter målgruppens behov, vilket varierar över tid, samt ha tät samverkan med behandlingspersonal. Du behöver vara ansvarsfull, trygg, stabil och kontrollerad i stressituationer.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en visstidsanställning 250601-250817
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 250228
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/