Arbetsbeskrivning
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.
Västerbottens folkhögskola är ett samarbete mellan Vindelns och Storumans folkhögskolor och vi är en del av Region Västerbotten. Vi finns på sju orter; Storuman, Tärnaby, Örnsköldsvik, Åsele, Lycksele, Vindeln och Umeå. Vår vision är att vara Sveriges mest välkomnande folkhögskola och för att nå dit arbetar vi aktivt med hörnstenarna tillit, inkludering, delaktighet och tillgänglighet.
Vi erbjuder en dynamisk och stimulerande arbetsmiljö. Vi ger människor möjlighet att påverka, forma och utveckla sina liv och hitta balansen mellan att vara någon och något. Vi står upp för demokrati och vi tror på tillit och samexistens.
Folkhögskolan innefattar många olika kompetenser och har en helhetssyn på människan. Vi arbetar aktivt med personlig utveckling och mental träning.
Nu söker vi en lärare till vår kockutbildning i Vindeln som startade under hösten 2024. Vi strävar efter att ha ett tätt samarbete med lokala producenter. Vi vill utbilda framtidens kockar genom att arbeta med såväl yrkeskunskap som personlig utveckling, för att säkerställa att kockdeltagarna har en stabil grund att stå på genom yrkeslivets utmaningar. Utbildningen innehåller både traditionella tekniker och moderna trender.
ARBETSUPPGIFTER
Som kocklärare hos oss är du en del av ett engagerat lärare-och köksteam som arbetar nära våra kockdeltagare i Vindeln. Du förväntas kunna hantera den komplexa rollen som kombinerar undervisning med traditionella kockuppgifter och ledarskap i köket. Erfarenhet som kökschef är meriterande och kommer väl till pass för att leda både deltagare och köksverksamhet effektivt.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
Undervisning:
Planera, genomföra och utvärdera undervisning inom köks- och matlagningsämnen. Du leder deltagarna genom både praktiska och teoretiska moment och stöttar dem i deras lärandeprocess.
Handledarskap:
Coacha och stödja deltagarna i deras yrkesmässiga och personliga utveckling, både individuellt och i grupp. Du hjälper dem att hitta sina egna styrkor och utveckla gruppens samlade kompetenser.
Drift av kök/lunchrestaurang:
Ansvara för att genomföra hela och- eller delar av köksdriften, såsom, exempelvis:
- Menyplanering och varubeställningar.
- Egenkontroll och hygienrutiner enligt gällande riktlinjer.
- Matlagning för olika målgrupper och specialkost.
- Tillagning av mat, främst till vår lunchrestaurang.
Helhetssyn:
Ha förmåga att se hela bilden av rollen, där undervisning, drift av köket och pedagogiskt ansvar samspelar. Du behöver kunna balansera och integrera dessa delar för att skapa en välfungerande och inspirerande utbildningsmiljö och fungerande lunchservering i vårt restaurangkök som vi är mycket stolta över.
Temadagar och aktiviteter:
Delta aktivt i schemaberikande aktiviteter som temadagar och andra gemensamma evenemang som stärker gemenskap och lärande.
KVALIFIKATIONER
För denna tjänst söker vi dig som:
Utbildning och erfarenhet:
Är utbildad kock med gedigen yrkeserfarenhet.
Har en pedagogisk utbildning eller motsvarande erfarenhet, vilket bedöms av arbetsgivaren. Har erfarenhet av att arbeta med grupper, gärna inom utbildning eller handledning.
Färdigheter:
Goda kunskaper i menyplanering, varubeställningar och egenkontroll, samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter som tillhör lunchservering och köksdrift.
God vana att använda digitala verktyg i ditt arbete.
Erfarenhet av arbets- eller projektledning är meriterande.
Förmåga att se helheten och förstå samspelet mellan undervisning, köksdrift och deltagarnas lärandeprocesser.
Kunskap om neuropsykiatriska funktionsvariationer är ett plus.
Personliga egenskaper:
Tjänsten ställer höga krav på kommunikativ och organisatorisk förmåga. Du är tydlig, strukturerad och kan leda både deltagare och köksdrift med effektivitet.
Coachande och inspirerande:
Du motiverar deltagarna och hjälper dem att nå sin fulla potential. Samtidigt som du är engagerad i utveckling av utbildningen.
Samarbetsvillig:
Du arbetar bra i team och skapar en inkluderande och förtroendefull atmosfär, både för deltagare, gäster, dina teamkamrater och övrig personal. Att arbeta i ett kök kräver goda förmågor i flexibilitet, problemlösande i en varierande och dynamisk vardag.
Självledarskap:
Du tar initiativ, är ansvarstagande och har en vilja att utvecklas. Det krävs att du kan se helhet, likväl som delar och detaljer. För detta krävs engagemang och nyfikenhet där du brinner för matlagning, lärande och att möta människor från olika bakgrunder.
Vi vill att du delar våra värderingar om demokrati, tillit och samexistens, samt har ett genuint intresse för att stödja varje individ att förstå sitt eget och andras värde.
ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/formaner
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Om du har skyddad identitet och vill ansöka så kontaktar du rekryterande chef och skickar sedan in dina ansökningshandlingar via post.