Arbetsbeskrivning
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Som vår medarbetare har du ett ansvarsfullt uppdrag att tillsammans med oss anpassa arbetet till förändringar och agera för att utveckla ett hållbart sjöstadsliv i Motala kommun.
Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.
Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.
Måltidsverksamheten serverar god, säker, vällagad, näringsrik och hållbar mat, som är trivsam och integrerad. Måltiderna planeras med helhetssyn på miljö och bemötande. Måltidsverksamheten lagar mat till förskolor, skolor och äldreboenden, samt till region Östergötland.
ARBETSUPPGIFTER
Vill du skapa trivsamma säkra, goda och näringsriktiga måltider?
Som kock ansvarar du för planering, förberedelse och tillagning av måltider. Du ansvarar för att maten är klar vid leverans- eller serveringstid och planerar matlagningen inför kommande dagar. Du går igenom dagens recept och specialkost med övriga medarbetare. Vidare följer du rutiner för hantering av specialkost och håller dig uppdaterad inom området. Som kock är du behjälplig eller ansvarar för beställning av varor och tar emot beställningar vid exempelvis utflykter och catering. Du är serviceinriktad och bemöter alla med respekt för att bidra till en positiv måltidsupplevelse. Du deltar i arbetet mot att nå gemensamma mål och arbetar efter aktuella policys, riktlinjer och verksamhetsidé. Du engagerar dig i arbetet för hållbara måltider och minskat svinn, samt ansvarar för att rätt mängd mat tillagas.
KVALIFIKATIONER
• Du har en gymnasieutbildning inom restaurang och livsmedel, storhållsutbildning eller annan likvärdig utbildning, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms motsvara utbildning
• Du har minst 1 års erfarenhet av att arbeta inom restaurang och/eller storkök eller likvärdigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Du organisera och planerar ditt arbete väl, arbetar enligt en tydlig process där du slutför det du påbörjat. Du sätter upp tidsramar och håller deadlines.
• Du tänker i nya banor och finner nya lösning på både gamla och nya problem. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
• Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
ÖVRIGT
Efter vikariatet kan det finnas möjlighet till förlängning.
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.
Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.