Arbetsbeskrivning

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna. Norra innerstadens stadsdelsområde består av de centrala delarna av Stockholm, Norrmalm och Östermalm. Här arbetar vi för att ge våra 155 000 invånare den bästa verksamheten inom bland annat förskola, socialtjänst, äldreomsorg och stadsutveckling. Vi välkomnar dig som vill vara med och göra skillnad för invånarna i Norra innerstaden. Välkommen till oss Johannes förskolor består av sex förskolor på Norrmalm i centrala Stockholm. Vi söker nu en kock på vikariat till förskolan Brunnsmästaren som är ett KRAV-certifierat kök. Förskolan har ca 72 barn och ca 16 medarbetare. Vikariatet kan eventuellt förlängas efter april. Vi erbjuder Du kan löpande utveckla din kunskap inom ditt verksamhetsområde och hålla dig uppdaterad på rutiner och riktlinjer vi våra olika nätverk och möten. Enhetens kockar samarbetar och träffas en gång/månad för gemensam arbetsplatsträff. Det finns även ett kocknätverk i stadsdelen som ses några gånger/termin. Din roll Du planerar, tar emot, förbereder och tillagar mat från grunden. Du serverar en näringsriktig, varierande, god och bra komponerade måltid utifrån stadens matstrategi och din egen planerade matsedel. Du erbjuder en likvärdig special- och allergikost på ett säkert sätt och du informerar och kommunicerar veckans matsedel och specialkost till berörda. Som kock samverkar du med pedagogerna för en gemensam filosofi kring mat och att måltiden blir ett lustfyllt tillfälle. Du presenterar maten på ett sätt som väcker barnens matlust och blir en källa till glädje. Du planerar inköp och du ansvarar för att ta emot och hantera varuleveranser. Du ansvarar för att minska klimatpåverkan genom att erbjuda flera vegetariska måltider varje vecka. Du ansvarar för god hygien och renlighet, för disk och rengöring och följer hygienrutiner i kök och matsal. Du ansvarar för att egenkontrollen genomförs. Du rapporterar till miljöförvaltningen vid inspektion. Din kompetens och erfarenhet Du behöver: Gymnasieexamen från restaurang och livsmedelsprogrammet, yrkesutbildning (YH) inom restaurang och livsmedel eller motsvarande. Utbildning i livsmedelshygien och livsmedelssäkerhet/HACCP som är aktuell och uppdaterad (inte äldre än tre år) samt erfarenhet av tillämpning av detta system. Ett års erfarenhet av att ha arbetat inom storkök/skolrestaurang, förskolekök eller motsvarande. God kunskap om allergier och specialkost, vegetarisk/vegansk mat och även hur olika diagnoser påverkar barns matupplevelse. Kunna läsa, prata och skriva obehindrat på svenska Vi önskar att du är självgående, noggrann och har hög samarbetsförmåga mot kollegor. Du behöver även vara kommunikativ och serviceinriktad i din roll och bidrar till ett gott arbetsklimat. För att få arbeta inom våra förskolor måste du uppvisa ett utdrag från Polisens belastningsregister. Utdraget beställer du själv och är giltigt i ett år. Vi kommer arbeta med urval och intervjuer löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan! Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.  Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Mer info

Anställningsform Vanlig anställning
Publicerad 2024-12-12
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Antal platser 1
Varaktighet 6 Månader eller längre