Arbetsbeskrivning
Tekniska serviceförvaltningen har en bredd av yrkesområden och kompetenskrav. Inom förvaltningen bedrivs lokalvård, förvaltning av kommunens lokaler, kök för skolor och äldreboenden och trafikfrågor. Vidare svarar förvaltningen för utbyggnad av nya bostads- och industriområden samt försäljning av industri- och bostadstomter.
Kost och städavdelningen är en del av Nässjö kommuns tekniska serviceförvaltning och ansvarar för kost- och städleveranser till våra kommunala verksamheter skola och omsorg.
Avdelningen har en hög ambitionsnivå vad avser service och att leverera måltider och städning av god kvalitet.
Måltiderna till omsorgen levereras som kompletta måltider till äldreenheter, pensionärer i eget boende samt till restaurangerna.
Måltiderna till förskola och skola levereras som varm huvudkomponent från tillagningsköket till förskolans och skolans mottagningskök som kompletterar med övriga delar av måltiden.
ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är i första hand placerad på vårt tillagningskök Parkgården i Nässjö tätort men tjänstgöring på andra kök kan komma att bli aktuell.
Du ska tillaga specialkost vid allergier, etiska eller religiösa skäl för personer i målgruppen. Även tillagning av konsistensanpassad mat ingår i uppdraget. Vidare förväntas du arbeta med efterarbete i form av städning och disk, samt dokumentation i form av egenkontroll.
Uppdraget styrs främst av Livsmedelslagen, HACCP (Hasard analys critical control points), Lagen om offentlig upphandling, samt Livsmedelsverkets rekommendationer och vår måltidspolicy.
Målgruppen är kunder/brukare inom omsorgen och äldreomsorgen. Målgruppen är även personal inom kommunal verksamhet och i vissa fall externa kunder.
I uppdraget ingår att bidra till sin egen, gruppens och verksamhetens utveckling.
Arbetsuppgifter:
Förbereda, tillaga och servera måltider
Beställa och ta emot varor
Följa och dokumentera enligt HACCP
Planera och hantera leveranser av mat till andra enheter
Disk, rengöring och städning
Hantera rester och källsortera
Handleda praktikanter, elever och vikarier
Använda verksamhetens IT-stöd
Vara delaktig i planering och arbetsmiljöarbete
Bemöta kunderna på ett professionellt sätt
Medverka i kvalitets- och utvecklingsarbete
Samverka med interna och externa aktörer
Göra meny
Planera det dagliga arbetet
Tillaga specialkost, både vid allergi och konsistensanpassad
Telefonkontakt med personal, föräldrar och brukare/kunder
Kassahantering
Statistik
Matråd/måltidsråd äldreomsorg
Hålla sig uppdaterad inom yrket
Kunna ge information om specialkost till dem vi serverar
Arbetsplatsträffar
Som samordnare i köket förväntas du:
administrera en del i vårt kostdatasystem
skapa menyer
vara ett stöd till områdeschef
fakturahantering
kunna ta beslut kring maten och köket
kunna styra om i köket efter behov
KVALIFIKATIONER
Utbildning
Du ska vara utbildad inom yrket (3-årig gymnasieutbildning med inriktning restaurang och storkök. Alternativt KY-utbildning eller komvuxutbildning eller annan utbildning som bedöms som likvärdig) och ha ett genuint intresse för god och näringsriktig mat, du får gärna vara kreativ och gilla det lilla extra.
Erfarenhet
Minst 2 års erfarenhet av arbete i storkök eller arbete i restaurangkök.
Övrigt
Svenska i tal och skrift
Utdrag ur belastningsregistret
B-körkort är en fördel men inget krav. (Kollektivtrafik finn till andra orter som kan vara aktuella för viss del av tjänstgöringstiden)
Provanställning kan komma att tillämpas
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
ÖVRIGT
Läs gärna mer om hur det är att arbeta i Nässjö kommun via www.nassjo.se.
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg. Ansök direkt via länken i annonsen.
Om du har skyddad identitet och vill söka den annonserade tjänsten kan du kontakta ansvarig person för rekryteringen. Kontaktuppgifter framgår i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.