Servischef till Himlen
Skicka ansökan 14 dagar kvar
Hovmästare
14 dagar kvar

Arbetsbeskrivning

Restaurang Himlen ligger på 25:e och 26:e våningen i Skrapan mitt på Götgatan. Vår ambition är att ge våra gäster en helhetsupplevelse i en miljö med fantastisk utsikt och avslappnad söderkänsla. Våra två restauranger håller hög kvalité både i mat och dryck samt service. Köket, med 46 platser och Grill & Cocktail, med 60 platser och ytterligare 150 platser i bardelen, erbjuder vi våra gäster spännande menyer. Så nära himlen man kan komma! Välkomna. Läs mer om oss på https://www.restauranghimlen.se/ Himlen växer! Vi står inför ett spännande 2025 med nyöppning utav våra luncher och ny inredning. Vi behöver därför stärka upp vår organisation med en stark Servischef som brinner att leda och utveckla personalen. Vi söker Vi söker dig som älskar restaurangbranschen och som är en driven ledare på jakt efter en ny utmaning. Som Servischef blir du delansvarig för driften och personalen på alla stationer "front of house" så som servis, hovmästare och nissar. Du kommer att jobba främst sena kvällar men lunchpass förekommer så du bör vara en nattuggla. Vi ser att du har tidigare erfarenhet från restaurang där du haft en ansvarsposition som till exempel hovmästare under en tid. Du har öga för detaljer och är prestigelös i ditt arbete och kan ta i där det behövs. Vi ser att du har lätt för att jobba enligt givna mallar och direktiv men räds inte förändringar på vägens gång som följer arbetet i en restaurang. Du älskar att vara mitt i händelsernas centrum bland kollegor och gäster där du är den naturliga ledaren som styr alla mot samma håll. Du är tydlig och rak mot dina medarbetare och tar dig an svåra situationer och arbetsuppgifter på ett positivt sätt. Arbetsuppgifter Som Servischef kommer du delvis ansvara för dagliga driften av restaurangen med tillhörande personalansvar, främst då huvudansvarig är frånvarande. Rollen inkluderar: • Förberedelsearbete, arbetsledning, delegering och sedvanliga serviceuppgifter. • Leda och fördela arbetet i matsalen före, under och efter service. • Säkerställa att matsalen håller ett bra flöde och att tidsschemat följs. • Schemaansvar med hantering utav sjukskrivningar. • Beställning och inventering utav varor till servisen. Vi tror att du • Har flera års erfarenhet från á la carte servering. • Har arbetat och trivs i en arbetsledande roll samt har ett modernt och inspirerande ledarskap. • Har goda kunskaper om både mat och dryck. • Har förmågan att arbeta efter givna processer samt själv lösa de problem du ställs inför. • Har ett strukturerat arbetssätt. • Kan kommunicera väl på både svenska och engelska, i både tal och skrift. Om oss Restaurang Himlen ligger på 25:e och 26:e våningen i Skrapan mitt på Götgatan. Vår ambition är att ge våra gäster en helhetsupplevelse i en miljö med fantastisk utsikt och avslappnad söderkänsla. Våra två restauranger håller hög kvalité både i mat och dryck samt service. Köket, med 46 platser och Grill & Cocktail, med 60 platser och ytterligare 150 platser i bardelen, erbjuder vi våra gäster spännande menyer. Så nära himlen man kan komma! I koncernen Sjöstadsgruppen ingår Restaurang Himlen, högst upp i Skrapan mitt på Södermalm, Sjöstaden Skybar och Restaurang Göteborg i Hammarby sjöstad. Läs mer om oss på https://www.restauranghimlen.se/

Mer info

Anställningsform Vanlig anställning
Publicerad 2024-11-27
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Antal platser 1
Varaktighet Tillsvidare