Kökschef till Bistro Kino i Lund
Skicka ansökan 23 dagar kvar
Kock Souschef Kökschef
23 dagar kvar

Arbetsbeskrivning

Kökschef till Bistro Kino i Lund

Är du en passionerad kock med erfarenhet av att både leda köksdriften och arbeta operativt i köket? Bistro Kino söker nu en engagerad kökschef till vår nya restaurang.

Om oss:

Bistro Kino är en del av Filmhuset Kino, ett nytt kulturhus i hjärtat av Lund. Här kombinerar vi kultur och gastronomi på ett unikt sätt. Förutom att ansvara för maten i bistron, är köket också ansvarigt för matiga snacks till bion, vilket innebär en varierad arbetsdag med allt från att skapa lyxiga trerättersmiddagar till att servera snacks som pommes och oliver under våra kvällsöppna barer. Bistro Kino ägs av den ideella föreningen Folkets bio i Lund, som har drivit biograf i Lund i över 35 år. Ledningsgruppen, som har erfarenhet av andra hybridorganisationer, har tagit fram vårt restaurangkoncept i samarbete med framstående kökskonsulter. Vi har även många lokala samarbeten, som vi fortsätter att utveckla tillsammans med dig.

Om rollen:

Som kökschef på Bistro Kino har du det övergripande ansvaret för kökets drift, både i bistron och bion. Du kommer att arbeta operativt i köket och leda driften, samt ansvara för att både klassiska bistrorätter och matiga snacks håller högsta kvalitet. Du skapar veckans lunch, anpassar tillbehör och såser efter säsong, och utformar menyer för specialevenemang och konferenser m.m. Du kommer att samarbeta nära med både restaurangchefen, de andra ansvariga på restaurangen och kulturdelen. Vi är en liten ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för hela kulturhuset, som drivs som en enhetlig verksamhet. Som kökschef kommer du, tillsammans med ledningsgruppen, också att vara delaktig i rekryteringen av köksteamet.

Dina arbetsuppgifter:

  • Ansvara för den dagliga driften av köket, både som kock och ledare.
  • Skapa veckans lunch och anpassa menyn efter säsong.
  • Utveckla och uppdatera tillbehör och såser i linje med säsongens råvaror.
  • Utforma menyer för specialevenemang och konferenser.
  • Leda och utveckla köksteamet.
  • Vara delaktig i rekryteringen av köksteamet.
  • Leverera högkvalitativ mat snabbt och effektivt.
  • Arbeta både självständigt i köket och i samarbete med andra.
  • Samarbeta nära med restaurangchef, baransvarig och övriga ansvariga på kulturdelen för att säkerställa en hög servicenivå och en välfungerande verksamhet.
  • Hantera inköp och lagerhållning.
  • Säkerställa att hygien- och säkerhetsstandarder följs.


Kvalifikationer:

  • Flera års erfarenhet som kock, varav minst 2 år som kökschef eller souschef.
  • Erfarenhet av att leda och samarbeta i ett team – du är både en ledare och en lagspelare.
  • Har goda eller mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
  • Erfarenhet av att arbeta med både bistrokoncept och bar- eller snacksmenyer.
  • Förmåga att leverera högkvalitativ mat snabbt och hantera stressiga miljöer.
  • Goda kunskaper om säsongsbaserade och hållbara råvaror.
  • Kunskaper inom köksekonomi och att arbeta inom en budget.
  • Möjlighet att jobba kvällar och helger.


Vi erbjuder:

  • En kreativ arbetsmiljö där din röst och dina idéer gör skillnad.
  • En central roll i ett nytt kulturhus med ett fantastiskt koncept och trevlig personal.
  • Tjänsten är heltid tillsvidare med 6 månaders provanställning med tillträde i början av 2025.
  • Individuell lönesättning och förmåner enligt kollektivavtal


Ansökan:

Skicka din ansökan med CV och ett personligt brev till [email protected] senast 6/12. Vi ser fram emot att höra från dig och välkomna dig till vårt team! Vi läser ansökningar och gör intervjuer löpande, tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Mer info

Anställningsform -
Publicerad 2024-11-05
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Antal platser 1
Varaktighet Tillsvidare
Hemsida Länk