Köksmästare, tillika kock, Stiftelsen Läckö Slott
Skicka ansökan 34 dagar kvar
Kock Köksmästare
34 dagar kvar

Arbetsbeskrivning

Stiftelsen Läckö Slott

Stiftelsen Läckö Slott är en idéburen, icke vinstdrivande stiftelse, som arbetar med att skapa lustfyllda upplevelser och levandegöra det fantastiska natur- och kulturarvet Läckö Slott och naturum Vänerskärgården - Victoriahuset. Våra stiftare är Västra Götalandsregionen, Lidköpings kommun och Sparbanken Lidköping. Stiftelsen driver visningsverksamhet, butik, gästhamn och camping, hotell, naturum Vänerskärgården, Lilla Slottsträdgården, opera, konserter och mycket mer. Vi samarbetar med många olika lokala, regionala aktörer och nationella aktörer - inte minst Statens fastighetsverk, vilka förvaltar mark och fastighet på Läckö.

Vi söker Köksmästare/Kökschef, tillika kock

Vi söker nu en passionerad och erfaren köksmästare som vill vara med och skapa fantastiska matupplevelser hos oss! Tjänsten är ny. Är du en driven ledare med ett genuint intresse för mat och kunnande kring matkvalitet? Då kan detta vara rätt roll för dig!

Om tjänsten

Som köksmästare har du det övergripande ansvaret för den dagliga driften i köket. Du säkerställer att arbetet flyter smidigt genom effektiv schemaläggning och har ansvaret för att avdelningen når sina mål. Du arbetar tätt med dina kollegor och strävar alltid efter att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra gäster.

Dina huvudsakliga arbetsområden

• Planera och organisera kökets dagliga drift och schemaläggning

• Inköp och fakturahantering samt kontakt med leverantörer

• Utveckla och skapa nya, spännande menyer baserade på säsong och tradition

• Kalkylering och kontroll av råvarukostnader för att optimera kökets lönsamhet

• Säkerställa hög kvalitet på livsmedelshantering och följa gällande hygienrutiner

• Systematiskt arbetsmiljöarbete för att upprätthålla en säker och trivsam arbetsmiljö

• Följa upp gästfeedback och arbeta aktivt för att förbättra gästnöjdheten

• Utveckla måltiderna utifrån hållbarhet, lokala och/eller ekologiska råvaror

Om dig

Vi söker dig som har en stor passion för matlagning och en naturlig fallenhet för ledarskap. Du trivs i en dynamisk miljö och har förmågan att inspirera och leda ditt team. Du är också prestigelös och redo att stötta i alla delar av köket och restaurangen vid behov.

Kvalifikationer

• Minst 2 års erfarenhet som köksmästare eller i en liknande ledande roll inom restaurangbranschen

• Goda kunskaper i köksekonomi, råvarukalkylering och kostnadskontroll

• Erfarenhet av, och förmåga, att arbeta med att skapa menyer utifrån hållbarhet, lokala och/eller ekologiska råvaror, som både imponerar och överraskar våra gäster

• Goda ledarskaps- och samarbetsförmågor

• God kunskap inom schemaläggning och personalplanering

• Kvalitetsmedveten, innovativ och ständigt på jakt efter förbättringar

• Mån om medarbetarnas arbetsmiljö och hälsa

• Flexibel att arbeta kvällar och helger när så krävs. Kvälls- och helgarbete ingår i tjänsten, med schemaläggning anpassad efter verksamhetens behov

Vi erbjuder

• Fantastiska arbetsomgivningar med närhet till Läckös natur- och kulturarv

• Ett team med entusiastiska medarbetare i ett av landets finaste besöksmål

• En dynamisk arbetsmiljö med utvecklingsmöjligheter

• Bra personalförmåner

Välkommen med din ansökan, innehållande personligt brev och CV. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Vi undanbeder oss all form av kontakt från annonsörer i samband med denna rekrytering.

Mer info

Anställningsform -
Publicerad 2024-11-04
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Antal platser 1
Varaktighet Tillsvidare
Hemsida Länk