Omfattning Heltid
Publicerad 2024-05-21

Är du en kock som tänker kreativt och vill ha ett utvecklande arbete? Vill du leda ett arbetslag som är tätt sammansvetsat? Då är rollen som kock på Birka Folkhögskola något för dig. Vi är redan kända för vår goda mat men nu utvecklar vi verksamheten ytterligare! Vi kan erbjuda dig attraktiva arbetstider på dagtid, vilket inte är så vanligt i branschen. Vi kan även locka med en fantastisk natur bara runt knuten, med storslagen utsikt över Storsjön och de jämtländska fjällen. En rofylld och vacker miljö där du kan hämta extra energi mellan varven. Hos oss får du chansen att verkligen göra skillnad för andra; vår restaurang är själva navet i en verksamhet som sjuder av aktivitet. I vårt tillagningskök lagas mat från grunden, med stor omtanke. Köket förbereder och serverar cirka 120 gäster dagligen. Du blir en del av skolans serviceenhet som består av sju anställda. Birka Folkhögskola vill utveckla skolan som mötesplats där köket är centralt för deltagare, evenemang och konferenser. Vi gillar att ha kul på jobbet och lyfter gärna stämningen med olika temadagar i restaurangen. Några exempel är skördefest, halloween-tema och fransk matlagning i samband med studiebesök från ön La Réunion i Indiska oceanen. Vi gillar att ge det där lilla extra till personal, deltagare och gäster! ARBETSUPPGIFTER Köket speglar skolans profil: hållbar utveckling. Därför arbetar vi aktivt med ekologiska livsmedel och hälsosamma, hållbara måltider. Vi ser köket som en pedagogisk resurs och vill därför att du är intresserad av våra deltagare, pedagogik och folkbildning. I det dagliga arbetet ingår bland annat att ansvara för beställningar, planera menyer, skapa och uppdatera recept, egenkontroll, inköp, att utveckla skolans hållbara profil genom klimatsmart, ekologisk och hälsosam kost. Vi jobbar alltid för att skapa en trivsam måltidsmiljö med bästa möjliga helhetsupplevelse. I din roll som verksamhetsledare ansvarar du för att leda utvecklingsarbetet i arbetsgruppen, ansvara för kvalitetsuppföljning samt planera och leda möten. Du har även ett viktigt kommunikationsansvar gentemot deltagarna. KVALIFIKATIONER Storköks- eller restaurangutbildning motsvarande 3-årigt gymnasium. Du kan också ha annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig. Tjänsten kräver att du kan ta dig till arbetsplatsen med bil eftersom bussförbindelser saknas tidigt på morgonen. Du har kunskap och erfarenhet av tillagning av specialkost, god kännedom om livsmedelshygien och HACCP. För att trivas hos oss tror vi att du ska vara öppen för nytänkande och förändring. Du kan arbeta både självständigt och i team, är positiv och har framåtanda. Du förväntas delta aktivt i enhetens och skolans utvecklingsarbete. Du ska ha förmåga att följa fattade beslut och efterleva dem, ha sinne för ordning och reda, god serviceförmåga och högt integritetstänkande gentemot dem du möter. Du kan hantera stressiga situationer, är flexibel, hjälpsam och kan ta egna initiativ. Vi vill även att du tar ansvar för en hållbar arbetsmiljö och god kamratanda i arbetsgruppen, genom ditt ledarskap. I din ansökan ska du beskriva på vilket sätt din kompetens och erfarenhet kan bidra till Birka Folkhögskolas utveckling. Du ska även presentera din personliga vision för en hållbar köksverksamhet i linje med folkbildningens syfte. Nu ser vi fram emot att få din ansökan! ÖVRIGT Intervjuer kommer att ske löpande. Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen: https://www.regionjh.se Läs mer om att bo och leva i Jämtland Härjedalen: https://www.tasteget.nu Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Välkommen med din ansökan!

Mer info

Omfattning Heltid
Varaktighet Tillsvidare
Antal platser 1
Lön Fast månads- vecko- eller timlön

Sök jobbet

Ansök via arbetsgivarens hemsida

Skicka ansökan

Dela annons