OBS! Sista ansökningsdag har passerat för denna annons. Du kan fortfarande läsa om den, men det går inte längra att ansöka.

Om tjänsten

Besök hemsida orebro.se
Omfattning Heltid
Publicerad 2024-05-13

Som medarbetare hos oss på Teknik- och serviceförvaltningen får du ett meningsfullt jobb i en bred, samhällsviktig verksamhet som berör alla Örebroare. Varje dag.  Om tjänsten Är du vår nya kökschef? Vi söker dig som är en trygg ledare och har ett passionerat intresse för mat och god service. Du har vana att planera och organisera och lätt för att leda andra. Du tycker att det är viktigt att tänka klimatsmart vid både inköp, matlagning samt presentation av maten i restaurangen. Du är en lagspelare som vågar fatta beslut och handlingskraftigt och stöttande driva arbetet framåt. Vi rekryterar nu en kökschef för Brickebackens-, Vintrosa, Almbro och Latorps skola. Totalt har du 10 medarbetare som är fördelade på de olika köken och ditt utgångskök är på Brickebackens skola. Köken på Brickebackens-, Latorp och Vintrosa skola är tillagningskök där man även lagar mat till närliggande förskolor. På Almbro skola finns ett mottagningskök där köket på Brickebackens skola ansvarar för del av tillagningen. Köken bidrar även med service till närliggande förskolor som exempelvis disk och inköp av varor. Du ingår i ett team med 4 andra kökschefer där erfarenhetsutbyte och samarbete är en viktig del. Ditt engagemang har avgörande betydelse för våra gästers matupplevelse och vår utveckling. Genom att du själv arbetar i den dagliga driften så kan du direkt påverka matkvalitet och matgästernas matupplevelse. Samarbete med övrig personal på skolorna är även det en viktig del i uppdraget.  I Örebro kommun lagar vi mat från grunden, väljer råvaror med omsorg. Vi har högt satta klimatmål och arbetar ständigt med förbättringar. Självklart ingår även att utveckla verksamheten mot ständig kvalitetsförbättring med våra matgäster i fokus. Exempel på arbetsuppgifter: • ansvara för den dagliga driften av verksamheten, arbetsledning av kökspersonal och verksamhetsutveckling samt kvalitetsarbete inom verksamhetsområdet • personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar • driva, utveckla och följa upp verksamheten mot uppsatta mål • leda, stödja och kompetensutveckla medarbetare • du har del i den dagliga matlagningen och tillsammans med medarbetarna säkerställer du kvalitet • ansvara för att gällande lagstiftning inom ansvarsområdet efterlevs • arbeta enligt de kommungemensamma riktlinjer och policys som finns • du har personalansvar vilket innebär att du bland annat håller i arbetsplatsträffar, utvecklings- och lönesamtal • följa upp budget utifrån tilldelad ram och ansvarar för att arbetet sker kostnadseffektivt, du vidtar åtgärder vid avvikelser • omvärldsbevaka inom området Om arbetsplatsen Vi i måltidsverksamheten förser skolor, gymnasier och vård- och omsorgsboenden med god, vällagad och säker mat. Vi lagar mat från grunden med råvaror av god kvalitet och vi arbetar för att minska matens klimat- och miljöpåverkan. Våra 260 medarbetare arbetar i 60 kök runt om i Örebro kommun. Gemensamt för oss i verksamheten är vår övertygelse om att måltider kan göra skillnad. Skillnad för hälsa och miljö, för våra elevers studieresultat och för vardagen för kommunens äldre. För att bidra till en hållbar framtid arbetar vi efter konceptet ”Smartare mat” som du kan läsa mer om här.   Måltider i kommunens kök och serveringar - Örebro kommun - fördjupning (orebro.se)  Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb. Kvalifikationer Som kökschef är du kreativ, har en god struktur och planering och du förstår vikten av att ständigt vara i utveckling. Du har ett bra förhållningssätt mot gäster, medarbetare och kollegor och du förstår att ditt engagemang har avgörande betydelse för våra gästers matupplevelse och verksamhetens utveckling. Du bidrar till arbetsglädje och har förmåga att inspirera och leda andra, även på distans. Vi ser självklart att du har ett genuint intresse för mat och smaker och en vilja att bidra till arbetet med våra högt satta klimatmål. Du har goda kunskaper i svenska i både tal o skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Krav: • kockutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig • flera års erfarenhet av matlagning • erfarenhet av arbetsledande position inom storkök/restaurang eller ledarskapsutbildning inom kök • du är van att ha dator som arbetsredskap • B-körkort och tillgång till bil   Omfattning och tillträde Anställningsform: tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad: 100% Tillträde: enligt överenskommelse Antal tjänster: 1 Övrig information Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Ansökan Sista ansökningsdag är 26 maj. Välkommen med din ansökan! Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Mer info

Omfattning Heltid
Varaktighet Tillsvidare
Antal platser 1
Lön Fast månads- vecko- eller timlön

Sök jobbet

Ansök via arbetsgivarens hemsida

Skicka ansökan

Dela annons