Om tjänsten

Besök hemsida pitea.se
Omfattning Heltid
Publicerad 2024-04-23

Uppdrag Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera välsmakande och näringsriktiga måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet. I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca 11 500 portioner varje dag. Som anställd i Måltidsservice bemanningspool får du tillfälle att arbeta i olika kök med varierande arbetsuppgifter. Inom måltidsservice finns slutberedningskök, tillagningskök och produktionskök vilket innebär att du ibland kommer att arbeta ensam och ibland i mindre eller större grupper. Som anställd i bemanningspoolen täcker du upp för kortare frånvaro. Du får ett omväxlande och intressant uppdrag med möjlighet att bidra till utvecklingen av Måltidsservice verksamhet. Arbetsuppgifter/arbetsbeskrivning I arbetsuppgifterna ingår att slutbereda och servera dagens olika lunchalternativ, tillreda en varierad salladsbuffé samt tillreda/förbereda och servera frukost och mellanmål (även alternativ anpassade för barn med behov av specialkost). Du ansvarar för en säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i köket; även städning på förskolor kan förekomma. Vidare kan beställning av mat från produktionsköket samt beställning av varor i kommunens e-handelssystem ingå beroende på kök. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som barn; ett gott bemötande är därför betydelsefullt. Kvalifikationer Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller att du har dokumenterad erfarenhet som kock eller måltidspersonal inom storkök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, både i tal och i skrift, för säker hantering i storkök. Goda kunskaper inom data och de program som används i arbetet är meriterande. Köksarbete är ett fysiskt och ibland tungt arbete och ställer därför krav på god fysik. Du har god kunskap om: • Slutberedning • Råvaror • Specialkost • Hygien • Egenkontroll • Städ • Ergonomiskt arbete i verksamheten • Storköksutrustning Personlig lämplighet Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du följer de kostpolitiska riktlinjerna och gällande rutiner samt arbetar mot uppsatta mål. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är flexibel och kan arbeta både ensam och i grupp. Du är van att organisera och utföra ditt arbete självständigt och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper. Mer information och kontakt Semestertjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka. Semestertjänst innebär att arbete utförs enligt gällande schema. För tjänsten krävs B-körkort och tillgång till bil. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan ev. tillämpas. Urvalet sker löpande.  För ytterligare information kontakta: Ida Östrén, enhetschef, 0911-69 62 39

Mer info

Omfattning Heltid
Varaktighet Tillsvidare
Antal platser 1
Lön Fast månads- vecko- eller timlön

Sök jobbet

Ansök via arbetsgivarens hemsida

Skicka ansökan

Dela annons