OBS! Sista ansökningsdag har passerat för denna annons. Du kan fortfarande läsa om den, men det går inte längra att ansöka.

Om tjänsten

Besök hemsida slv.se
Omfattning Heltid
Publicerad 2024-04-03

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete med en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du en erfaren projektledare med bred kompetens inom nutrition och matvanor? Har du en hög kommunikativ förmåga som inspirerar andra? Vi erbjuder en spännande roll där du arbetar i vårt moderna aktivitetsbaserade kontor i Uppsala Science Park.   Varför Livsmedelsverket Intresset för frågor om mat och dricksvatten är idag stort. Frågor kring mat och dricksvatten berör alla på ett eller annat sätt. På Livsmedelsverket bidrar vi till att maten och dricksvattnet är säkert för Sveriges konsumenter, till att ingen blir lurad om vad maten innehåller och till en hållbar livsmedelskonsumtion. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning På Livsmedelsverket arbetar vi effektivt och kvalitetssäkert för att leverera våra uppdrag. För att vara framgångsrika arbetar vi tillsammans som medarbetare, ledare och chefer för att ta ansvar för verksamhetens uppdrag och utveckling ur ett helhetsperspektiv. Genom vårt medledarskap främjar vi engagemang och lärande. Din roll   Vi söker dig som kan axla uppdraget som nationell expert inom nutritionell hantering. I uppdraget ingår att driva utvecklingsfrågor inom matrelaterad hälsa och att samordna uppdrag inom kost och nutrition. Du företräder myndigheten, är talesperson mot media och samverkar med många olika aktörer på olika sätt.  Du tar tillsammans med dina kollegor ansvar för verksamhetens gemensamma uppdrag och resurser samt målgruppers behov. Vidare gör du genomtänkta prioriteringar i arbetet och levererar i enlighet med uppsatta mål. Du omvärldsbevakar för att inhämta nya perspektiv, upprätthåller relevant kompetens och anpassar ditt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar.  Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion Enheten för hållbar livsmedelskonsumtion arbetar för en mer hållbar livsmedelskonsumtion hos befolkningen. Enheten ger stöd i form av bland annat råd, riktlinjer och policyer till yrkesgrupper, företag, kontrollmyndigheter och andra organisationer vars arbete berör livsmedel, mat och måltider samt i förlängningen konsumenter. Vi driver många regeringsuppdrag, dels inom livsmedelsstrategin, dels i samverkan med andra myndigheter.  Din kompetens Vi söker dig med akademisk examen på masternivå där nutrition, kostvetenskap eller närliggande områden utgör en betydande del. Det är meriterande om du har doktorsexamen med inriktning nutrution eller folkhälsa. Det krävs att du har aktuell arbetslivserfarenhet inom nutrition och matvanor. Du har en gedigen projektledarerfarenhet och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete från kommun eller region som berör folkhälsa och hållbar livsmedelskonsumtion. Du är van att gå igenom stora mängder data, analysera och sammanfatta vetenskaplig information. Det är positivt om du har erfarenhet av utvecklingsarbete på strategisk nivå. Det är meriterande om du har arbetat med social ojämlikhet. Det krävs att du har erfarenhet av kommunikativt och utåtriktat arbete. Det är även positivt om du har vana vid mediakontakter. Det krävs att du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.  Dina personliga egenskaper För att lyckas i ditt arbete agerar du ansvarstagande, samarbetsinriktat och utvecklande. Som person är du lösningsfokuserad och bjuder in till och är öppen för samarbeten, idéer och nya perspektiv som förbättrar våra leveranser. Du trivs med att arbeta i team, är öppen för nya arbetssätt och delar kompetens och lärdomar för att stärka vår gemensamma förmåga. Du förmår manövrera i ett stort flöde av arbetsuppgifter då du har förmåga att se såväl helhet som att ha öga för detaljer. Du leder och organiserar ditt arbete självständigt men är även van att samarbeta med andra både internt och externt där du nyttjar din förmåga att enkelt och okomplicerat kommunicera vårt uppdrag och våra insatser.  Du omvärldsbevakar för att inhämta nya perspektiv, upprätthåller relevant kompetens och anpassar ditt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar.  Välkommen att kontakta oss Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Britta Ekman. Representant för Saco-S är Bettina Julin och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00. Sista ansökningsdag är 2024-04-22. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/01314. Ansökan ska vara skriven på svenska.   Mer information om tjänsten Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse Organisationstillhörighet: ROR/HLK  Placeringsort: Uppsala All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten. Inför intervju Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Välkommen med din ansökan! Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Om Livsmedelsverket Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Mer info

Omfattning Heltid
Varaktighet Tillsvidare
Antal platser 1
Lön Fast månads- vecko- eller timlön

Sök jobbet

Ansök via arbetsgivarens hemsida

Skicka ansökan

Dela annons