Omfattning Heltid
Publicerad 2024-02-02

STF Saltoluokta Fjällstation söker en kreativ köksansvarig som tycker att logistik är nästan lika roligt som att laga mat på lokala råvaror till gäster och personal. Du bor inackorderad i väglöst land och lever på fjällstationen tillsammans med dina kollegor. Om rollen Som köksansvarig är du helt enkelt den som ser till att allt fungerar i köket. Du ansvarar för att menyer uppdateras, att beställningar görs, att vår vida omtalade kvällsmiddag serveras kl 18 varje kväll och att dina kollegor vet vad som ska göras. Du ser även till att livsmedelshygienen sköts på stationen. Vi serverar flera tusen gäster varje år och det är ditt övergripande ansvar att se till att de lämnar stationen mätta och belåtna. Anställningen är från juni till slutet av september 2024 med goda chanser för jobb även januari-september 2025. Du kommer arbeta med en mängd olika uppgifter: - Lunch- och middagskock till gäster och personal - Säkerställa fungerande arbetsrutiner i köket - Uppdatera och förbättra menyer - Tillsammans med platschef rekrytera nya kockar inför kommande säsong - Beställning av livsmedel och förbrukningsvaror till köket - Inventering av livsmedel - Introduktion av och vara behjälplig för nya kockar - Livsmedelskontrollansvar/HACCP Du behöver inte vara skolad i fine dining, men du bör ändå ha en magkänsla för ett snyggt upplägg och vad som fungerar. Våra middagar är på buffé, medan desserterna är på tallrik. Att älska problemlösning och flexibilitet är ett måste för att trivas. Vårt speciella läge gör att vi inte alltid kan räkna med att leveranser kommer i tid eller att det ens finns elektricitet alla kvällar. Utöver det praktiska arbetet har du en fallenhet för service och du visar på ett naturligt och omhändertagande värdskap både för våra gäster och dina kollegor. Vi söker dig som: - Älskar att laga mat och prata om mat! - Har jobbat i kök förut, gärna i någon form av ledande roll (i kök eller på annat sätt) - Har en känsla för logistik, hållbarhet och administration - Har ett intresse för norrländsk matkonst - Är bra på att bibehålla och knyta kontakter med våra leverantörer - Har lätt att se möjligheter när problem uppstår Som person tror vi det är viktigt att du: - Trivs i komplex miljö där dagar och arbetsuppgifter kan variera och ingen dag är den andra lik - Trivs bäst med att jobba i team och nära samarbete med andra, men kan självklart arbeta självständigt och ta egna initiativ när det behövs - Uppskattar ordning och reda - Tar ett stort ansvar över dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet - Goda kunskaper i svenska och engelska - Delar STF:s värdegrund och går igång på idén att få fler att upptäcka Sverige på ett hållbart sätt Anställningsvillkor - Heltidstjänst 40 timmar i veckan - Arbetsperioden sträcker sig från juni till slutet av september - Arbetsschema följer verksamhetens behov och innebär arbete såväl vardagar som helger, dagtid som kvällar. - Kollektivavtal Visita/HRF - Kostavdrag enligt kollektivavtal under säsong - Eget personalboende med gemensam dusch/wc i korridor Är du beredd att testa något nytt, vill spendera sommaren i fjällen med ett gäng likasinnade och längtar efter att få presentera din matkonst i vår anrika matsal; sök tjänsten direkt! Vi intervjuar och anställer löpande. Är du intresserad av att få veta mer? Läs mer om stationen på www.saltoluokta.se. Läs mer om att jobba som kock hos Svenska Turistföreningen här. (https://www.svenskaturistforeningen.se/om-stf/jobba-pa-stf/jobba-som-kock-pa-stf/) För frågor om tjänsten, kontakta Mats Jacobsson, t.f. platschef STF Saltoluokta. +46 703 019 158 eller [email protected]

Mer info

Omfattning Heltid
Varaktighet 3 - 6 Månader
Antal platser 1
Lön Fast månads- vecko- eller timlön

Sök jobbet

Ansök via arbetsgivarens hemsida

Skicka ansökan

Dela annons