Installera Ledigajobb.se för snabb åtkomst! Vill du snabbt hitta tillbaka till Ledigajobb.se?
Du är offline.
Försök igen.
Kökschef
Skicka ansökan 30 dagar kvar
Ledare Kökschef
30 dagar kvar

Arbetsbeskrivning

Kökschef ansvarar för att leda och utveckla Bröd & Salts köksproduktion med starkt fokus på produktutveckling och kvalitet. Rollen äger kökets produktion av färdiglagad mat, catering och salladsbarer som levereras till 28 butiker i Stockholm samt enheter i Göteborg och Uppsala. Kökschef driver utvecklingen av nya rätter och koncept samtidigt som kvalitet, effektivitet och livsmedelssäkerhet säkerställs i den dagliga produktionen.


Huvudsakliga arbetsuppgifter


Produktutveckling

• Driva utveckling av nya rätter, koncept och menyer i nära samarbete med ledning och kunder

• Testa och implementera nya recept anpassade för stordriftsproduktion

• Säkerställa att nya produkter uppfyller kvalitetskrav och är produktionseffektiva

• Bevaka trender inom måltidsbranschen och utveckla sortiment efter kundefterfrågan

• Anpassa koncept för olika butiker och regioner (Stockholm, Göteborg, Uppsala)


Kvalitet och produktion

• Äga och driva kvalitetsfrågor för alla köksprodukter (färdigmat, catering, salladsbarer)

• Leda och samordna kökets dagliga produktion i delvis skiftverksamhet

• Säkerställa rätt bemanning, kompetens och produktionstakt

• Följa upp KPI:er för köksproduktion, kvalitet och svinn

• Identifiera och åtgärda flaskhalsar i produktionsflöde

• Delta i dagliga produktionsmöten och rapportera till produktionschef/platschef


Livsmedelssäkerhet

• Säkerställa att produktionen följer Bröd & Salts egenkontroll och GFSI-relaterade rutiner

• Ansvara för temperaturkontroller, rengöring, allergenhantering och batchmärkning

• Följa upp avvikelser, initiera korrigerande åtgärder och bidra till ständig förbättring

• Samverka med produktionschef och extern kvalitetsansvarig i tillsyns- och kundfrågor

• Säkerställa korrekt hantering genom hela kylkedjan till butik


Ledarskap och personal

• Leda kockar och produktionspersonal med tydlig kommunikation och uppföljning

• Skapa delaktighet, ansvarstagande och trivsel i köket

• Säkerställa att alla medarbetare har nödvändig utbildning inom hygien, säkerhet och rutiner

• Hantera bemanningsfrågor, schemaplanering och introduktion av ny personal

• Bygga ett starkt team med fokus på kulinarisk kompetens och kvalitetsmedvetande


Personliga egenskaper

• Kulinariskt skicklig med starkt engagemang för mat och produktkvalitet

• Kreativ och initiativrik inom produktutveckling

• Tydlig och engagerande ledare som skapar teamkänsla

• Strukturerad med förmåga att balansera innovation med drift

• Kommunikativ och trygg i kontakt med både personal och ledning

• Lösningsorienterad med praktisk inställning och stordriftsfokus


Erfarenhet och kompetenskrav

• Genomgången kocklinje eller motsvarande 5 års yrkesverksam erfarenhet

• Erfarenhet av ledande roll inom stordrift med 10-15 medarbetare

• Erfarenhet från centralkök, catering eller liknande produktion med distribution

• Grundläggande förståelse för HACCP, hygien, livsmedelssäkerhet och GFSI-standarder

• God IT-vana (Excel, produktionssystem)

• Flytande svenska i tal och skrift

• Erfarenhet av menyplanering, receptutveckling och kostnadskalkyler är meriterande


Intervjuer sker löpande.

Mer info

Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Uppdragsform Vanlig anställning
Publicerad 2025-12-04
Antal platser 1