CV Snickare

Lästid: 2 min

Malin Steigert
Malin Steigert
Malin Steigert Malin Steigert
Malin jobbar som Customer Success Manager och är utbildad civilekonom med inriktning Service Management. I rollen ingår arbete med kundrelationer, försäljning, projektledning och produktutveckling.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Snickare-CV-mall – helt gratis

När du ska söka jobb som snickare behöver du ett CV som beskriver dina arbetslivserfarenheter och kompetenser. Vi delar våra bästa tips till dig som behöver lite hjälp på vägen med ditt CV.

4 tips för ett bra snickare-CV

  1. Inled med en kort sammanfattning om dig - Längst upp i ditt CV bör du ha en kortare sammanfattning på 2–3 rader som beskriver dig som snickare och varför du är rätt för tjänsten. Till exempel kan du kort nämna att du har X års erfarenhet av jobbet som snickare.
  2. Berätta om dina arbetslivserfarenheter så tidigt som möjligt – Så snabbt som möjligt vill du lyfta fram dina tidigare arbetslivserfarenheter. Berätta kort om dina arbetsuppgifter, tiden för anställningen, företaget du jobbade på etc. Om du har erfarenhet inom hantverksyrket vill rekryteraren veta det, och det ökar även dina chanser till att få jobbet.
  3. Skriv bara det som är relevant - En rekryterare kollar i genomsnitt 6 sekunder på varje ansökan. Därför bör du spara lite på detaljerna och håll hellre ditt CV kort och koncist snarare än långt och väldigt berättande.
  4. Be en närstående korrläsa ditt CV - Känner du dig färdig med ditt CV? Då bör du läsa igenom ditt CV noggrant för att dubbelkolla att det inte finns stavfel eller andra slarvfel. Be gärna en vän eller familjemedlem att läsa igenom CV:t med, då det kan vara bra att någon annans ögon får se texten.

Inspireras av fler CV-mallar