CV Jurist

Lästid: 2 min

Astrid Lilja
Astrid Lilja
Astrid Lilja Astrid Lilja
Astrid är Sr. SEO Copywriter på Noor Digital och har flera års erfarenhet inom SEO och content marketing. Hon har en kandidatexamen i språkvetenskap med inriktning på digital kommunikation och har alltid haft ett stort hjärta för språk och att skriva olika typer av texter.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Jurist-CV-mall – helt gratis

Att söka jobb som jurist kräver ett välskrivet CV. Här delar vi med oss av våra bästa tips till dig som är jurist och ska skriva nytt CV. Spana in vår jurist-CV-mall som du laddar ner helt gratis här på vår sajt.

4 tips för ett bra jurist-CV

  1. Matcha ditt CV och ditt personliga brev - Håll dig så kortfattad som möjligt i ditt CV (men få med det viktigaste om tidigare, relevanta erfarenheter) och var mer förklarande i det personliga brevet.
  2. Skapa ett unikt CV för varje tjänst - Lägg ner mycket tid på din ansökan och skapa ett CV för respektive tjänst du söker, på så sätt kommer arbetsgivaren märka att du lagt ner tid på din ansökan och att du verkligen vill det här!
  3. Ta med en sammanfattning – I sammanfattningen bör du lyfta fram dina viktigaste egenskaper eller erfarenheter som du sedan kan ha nytta av i jobbet som jurist.
  4. Skriv korrekt svenska - För att få ett arbete som jurist är det viktigt att du håller en seriös ton i ditt CV, undvik förkortningar och skriv så korrekt svenska som möjligt (utan att tappa för mycket av din personlighet).

Inspireras av fler CV-mallar