CV Elektriker

Lästid: 2 min

Malin Steigert
Malin Steigert
Malin Steigert Malin Steigert
Malin jobbar som Customer Success Manager och är utbildad civilekonom med inriktning Service Management. I rollen ingår arbete med kundrelationer, försäljning, projektledning och produktutveckling.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Gratis nedladdning av elektriker-CV-mall

Om du letar nytt jobb som elektriker har du hamnat rätt. Här samlar vi våra fyra absolut bästa tips till dig som ska skriva ett elektriker-CV. Se vår populäraste mall nedan och ladda ner den helt gratis!

4 tips till ett bra CV som elektriker

  1. Vad gör dig till den bästa kandidaten för jobbet? - Fundera på vilka av dina kompetenser som får dig att särskilja dig från övriga sökande. Beskriv gärna detta med exempel som styrker dina kunskaper och hur de har hjälpt dig till att bli en bra elektriker.
  2. Lyft fram din arbetslivserfarenhet så tidigt som möjligt - Om du har jobbat som elektriker tidigare ska du definitivt lyfta fram detta i början av ditt CV. Har du ingen tidigare erfarenhet kanske du istället kan fokusera på din utbildning eller specifika kompetenser som du besitter.
  3. Få med det viktigaste - Tänk kort och koncist, snarare än långt och utförligt. En rekryterare spenderar i snitt 6 sekunder per ansökan och därför behöver du verkligen fånga rekryterarens intresse och inte vara allt för långrandig.
  4. Utbildning och/eller praktik – För att jobba som elektriker behövs behörighet. Om du inte har speciellt lång arbetslivserfarenhet kan du också berätta om din utbildning och/eller praktik samt lärlingsperiod och vad du fick ut av den.

Inspireras av fler CV-mallar