CV Barnskötare

Lästid: 2 min

Erla Andersson
Erla Andersson
Erla Andersson Erla Andersson
Erla jobbar som Content Team Coach och arbetar löpande med SEO, coachning och teamutveckling. Hon har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap, men har även studerat retorik och företagsekonomi på GU. Tidigare i karriären har hon varit i resebranschen och restaurangchef inom fast food.
Uppdaterad 14 Mar 2024

Barnskötare – CV-mall och tips

Här delar vi våra bästa tips till dig som söker jobb som barnskötare. Använd våra tips i ditt CV och kom ett steg närmare drömjobbet. Testa gärna våra mallar som du laddar ner helt gratis!

4 tips för ett bra CV som undersköterska

  1. Beskriv dig själv - Inled med en kort presentation om dig själv och varför du har sökt den här tjänsten och/eller varför du är rätt person för det här jobbet.
  2. Beskriv tidigare erfarenheter - Berätta gärna om tidigare erfarenheter du har som kan vara relevanta för den här tjänsten. Har du inte jobbat inom detta tidigare kan du exempelvis berätta om att du brukade passa dina småsyskon och att du som äldre syskon är van vid att ta ansvar.
  3. Skriv tydligt och håll det kort - Du behöver inte ta med överflödig information som inte är relevant för just den här tjänsten. Försök istället att fokusera på det du kan tillföra på arbetsplatsen och håll det kort – men få med det viktigaste.
  4. Korrläs alltid! - När du känner dig klar med ditt personliga brev är det extremt viktigt att du korrläser ordentligt. Be gärna en familjemedlem eller vän att läsa igenom så du är säker på att allt blivit helt rätt!

Exempel på fler CV-mallar för mer inspiration