Vad är en bra cv-layout?

Hur ska ett cv se ut? Här har du några grundregler:

  • Välj ett lättläst typsnitt.
  • Se till att texten är tillräckligt stor (vad som är tillräckligt beror lite på typsnittet, men du kan sällan gå lägre än storlek 11).
  • Markera rubrikerna tydligt, så att det är lätt att hitta de olika delarna i ditt cv.
  • Låt marginalerna vara normalstora, så att sidan ser luftig ut.
  • Använd färg och form om du är bekväm med det, låt annars ditt cv vara enkelt.
  • Lägg till en bild på dig själv (ingen semesterbild förstås, utan en där du ser proper och glad ut).
  • Skriv in dina kontaktuppgifter eller åtminstone ditt namn i sidhuvud eller sidfot. Om rekryteraren skriver ut ditt cv är det en hjälp för hen att förstå vilka papper som hör ihop.
  • Skriv titeln på jobbet, referensnummer eller något annat som identifierar det i sidhuvudet.

Att skriva cv är ingen exakt vetenskap. Det du vill uppnå är ett professionellt och luftigt intryck. Det ska kännas lätt att börja läsa ditt cv, även med fredagshjärna.

Snabba frågor om CV

Vad betyder cv?

Cv står för curriculum vitae, som betyder ungefär “beskrivning av livet”. Men det är förstås inte hela ditt liv du ska beskriva, utan ditt arbetsliv. Cv:t ska visa för arbetsgivaren vad du har gjort tidigare som kommer att hjälpa dig att göra ett bra jobb nu.

Hur mycket ska man skriva i cv:t?

Oftast säger man att ett cv får vara max 2 sidor. Man brukar ofta prata om att se cv:t som en trailer som ska göra rekryteraren sugen på att se hela filmen, det vill säga att kalla dig på intervju.

Berätta inte allt på en gång

Hjälp rekryteraren att förstå varför dina olika erfarenheter är viktiga, men håll det kort. Tre–fyra rader löptext eller fem–sex punkter för varje erfarenhet är nog. Det finns ingen magisk gräns du inte får gå över, men tänk dig att rekryteraren har fredagshjärna. Bättre att du inte berättar riktigt allt och blir läst, än att du skriver så uttömmande att ingen orkar läsa.

Var selektiv

Du behöver inte ta med precis allt du har gjort heller. Skriv “Arbetslivserfarenhet i urval” som rubrik och lista bara det som är viktigast för tjänsten, till exempel.

Hur långt tillbaka ska man gå i cv:t?

Du har kanske hört en del prata om en tioårsregel, att alla meriter som är mer än tio år gamla kan lämnas därhän. Riktigt så hård behöver du inte vara. Utgå ifrån vad som fortfarande är relevant.

Vad kommer du ha nytta av?

Vilka av dina meriter, gamla som nya, kan du ärligt säga att du kommer att ha nytta av i jobbet du söker? Ta med dem. Sålla bort de minst viktiga om du får ett alltför långt cv.