Arbetsbeskrivning
Alvesta kommun med ca 20 000 invånare — södra Sveriges mittpunkt — Integrerar lokalt boende med globala möjligheter. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val.
– Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas
– Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar
I Alvesta kommunkoncern är vi ca 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom vår värdegrund som bygger på ”Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030.
Vill du vara med på vår spännande resa med siktet inställt på hållbar samhällsutveckling?
Björklidens särskilda boende i Vislanda har och ca 35 boende. I köket på Björkliden tillagas idag 100 portioner per dag till de boende samt för matleverans inom hemtjänstområde Söder och en restaurangen. Björkliden har 3 år i rad vunnit kategorin Årets seniormåltid i Sveriges offentliga måltider.
ARBETSUPPGIFTER
Omsorgsförvaltningen söker nu en engagerad kock till vårt arbetslag på 5 personer, som vill vara med att utveckla Björklidens köksverksamhet. Arbetet innebär att utföra alla förekommande arbetsuppgifter i ett tillagningskök inom äldreomsorgen. I detta ingår bl a att tillaga och servera mat samt packning till matdistribution. Du kommer att hantera specialkost och följa rutiner för egenkontroll/livsmedelshygien. Vi jobbar mycket med Krav och är Krav certifierade. Maten som lagas är från grunden. Arbetstiden är förlag både till dag, kväll och helg. Köket är öppet mellan kl 7-19.30 måndag- söndag.
KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen krävs det att du är ansvarstagande, noggrann och har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du strävar alltid efter att laga god välbalanserad mat av högsta kvalitet. Du har ett genuint intresse av livsmedel och matlagning men har även öga för de små detaljerna som förhöjer måltidsupplevelsen. Vi ser det som en självklarhet att du har ett mycket gott bemötande och har god initiativ- och samarbetsförmåga.
Du ska ha godkänd gymnasieutbildning inom restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök alternativt annan kockutbildning eller annan utbildning, arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt ha datorvana.
Arbetet kräver flexibilitet och att kunna arbeta självständigt. Du måste därför vara trygg i dig själv och dina arbetsuppgifter och kunna anpassa dig efter olika förutsättningar.
ÖVRIGT
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Vi kommer påbörja intervjuarbetet under ansökningstiden så är du intresserad sök redan idag.
Vi undanber oss alla annonsförsäljare och rekryteringsföretag.