Arbetsbeskrivning
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera näringsriktiga, kvalitetssäkrade och välsmakande måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet.
Pitholmsskolans kök är idag ett slutberedningskök där det serveras lunch till cirka 550-600 elever och personal i åk 4-9. Planer för renovering av köket pågår med start under 2025.
Vi söker dig som brinner för att laga mat, ge god service, har bra samarbetsförmåga samt erfarenhet från att arbeta i kök. Du kommer att ingå i ett arbetslag med 3 personer och ha ett nära samarbete med dina kollegor. Rotation mellan arbetsuppgifterna tillämpas. Förutom köksarbete ingår daglig städning av skolans matsal.
Läs mer om Piteås mat och måltider här: Måltidsservice Piteå kommun
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att slutbereda och servera dagens lunchalternativ och tillreda en varierad och säsongsanpassad salladsbuffé. Till samtliga måltider ska även ett utbud anpassat för allergiker tillredas och serveras.
Planer för renovering av köket pågår med start under 2025. Efter renoveringen kommer köket att börja tillaga mat till skolans elever och personal. I arbetslaget delas ansvar för en säker livsmedelshantering, egenkontroll, god hygien, disk och städning av kök och matsal. Även beställning av mat från produktionsköket samt beställning av varor i e-handel efter gällande avtal och inom ramen för fastställd budget ingår. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som elever; ett gott bemötande är därför betydelsefullt.
Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller att du har dokumenterad erfarenhet som kock inom storkök eller restaurang. Goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift, för säker hantering i storkök. Goda kunskaper inom data och de program som används i arbetet är meriterande. Köksarbete är ett fysiskt och ibland tungt arbete och ställer därför krav på god fysik.
Du har god kunskap om:
• Slutberedning
• Tillagning varm mat
• Råvaror
• Specialkost
• Hygien
• Egenkontroll
• Städ
• Ergonomiskt arbete i verksamheten
• Storköksutrustning
Personlig lämplighet
Vi söker dig som brinner för att laga mat med fokus på ”matlagning från grunden” och kvalité ut till kund. Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du följer de kostpolitiska riktlinjerna och gällande rutiner samt arbetar mot uppsatta mål. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är van att organisera och utföra ditt arbete såväl självständigt och i samarbete med andra, bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper.
Mer information och kontakt
Uppehållstjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka.
Uppehållstjänst innebär att arbete utförs under skolans läsår med uppehåll under jullov och sommarlov. Eftersom arbete endast utgörs under ca 40 veckor/år utgår en reducerad lön (0,88-0,91% av lönen) under alla 12 månaderna
Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde 1/2-25 eller enligt överenskommelse.
Anställning vid Måltidsservice kräver utdrag från Polisens belastningsregister.
Välkommen med din ansökan!